Червено Цвекло на Фурна

03/03/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру13225714137
"Семпло и много вкусно, наздраве "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 432
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 190 градуса.

Измийте старателно главите цвекло, без да ги белите, и ги изчеткайте със средно мека кухненска четка. Подсушете.

Щом фурната се е загряла до нужната ни температура, посолете много леко, намажете със зехтин и обвийте всяка глава поотделно със алуминиево фолио, така че то да прилепва плътно към зеленчука и да няма отвори и пролуки.

Поставете в огнеупорен съд и пъхнете във фурната. Печете 1 час и половина и проверете с клечка или друг остър предмет дали цвеклото е омекнало и готово. Ако клечката влиза с лекота, то е напълно готово.

Оставете леко да се охлади и отвийте фолиото. Цвеклото се бели най-лесно, докато е още леко топло, така че го обелете веднага след като махнете фолиото - да не е горещо, но не и напълно изстинало. Коричката пада много лесно, а това че пръстите се боядисват, не трябва да ви тревожи, тъй като червената боя се измива веднага със вода.

Така приготвеното цвекло е идеално за всякакви салати, пюрета, запеканки и други ястия.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: