Булгур с броколи, патладжан и карфиол

20/02/2018
Borislava Dimitrova
отBorislava DimitrovaПомощник Готвач14213361
"Перфектното вегетарианско ястие - наслада във всяка хапка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • булгур - 200 г
  • карфиол - 150 г замразен
  • броколи - 150 г замразени
  • лук - 3 глави
  • патладжан - 4 бр. печен
  • сол
  • черен пипер
  • грах - 150 г замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме булгура поне за 12 часа. След това го измиваме добре и го слагаме в тавичка. Задушаваме лука, нарязан на ситно в тиганче.

В дълбока тава слагаме патладжана, който е опечен и обелен предварително.

Около него добавяме лука, граха, броколи и карфиол - наситнени.

Доливаме мазнина, овкусяваме със сол, черен пипер и може да сложим бульон зеленчуков или просто вода.

Оставяме на 200 градуса да се свари булгурът и докато течността се изпари.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: