Филе от риба по испански с апетитен сос

20/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1511141515455
"Впечатляваща визия и още по-впечатляващ вкус - как да му устои човек "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от рибата се поръсва с лимонов сок и се оставя така за около 20 минути, след което се добавя малко сол и черен пипер.

Загрейте тиган с олио, филетата оваляйте в галетата и изпържете до златисто, извадете и поставете върху кухненска хартия.

Нарежете лука на ивици или кръгчета, гъбите също. Отстранете костилките на маслините или използвайте зелени без костилки.

В същата мазнина задушете зеленчуците, като първо сложите лука и нарязаните на ивички гъби. По късно добавете доматеното пюре, захарта, ригана, сока от резен лимон и най-накрая маслините.

Оставете да се смесят вкусовете и изключете. В подходящи чинии сложете парче риба и от ароматния сос със зеленчуци.

Отгоре добавете парченца домат, магданоз и резени лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: