Леща Яхния с Кренвирш

19/02/2018
Криси Черникова
отКриси ЧерниковаДарт Вейдър125211612
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Поставя се в тенджера и се залива с вода. Засича се кога започва да ври и се оставя да къкри 20 минути, или до полуготовност (времето може да варира при различните видове).

След това се премива със студена вода в цедка.

В дълбок тиган или друга тенджера задушете нарязаните лук и чесън в малко олио. Добавете лещата и нарязаните на дребно домати и моркови.

Разбъркайте и налейте 400 мл вода и оставете ястието да покъкри така на умерен огън, докато всички продукти омекнат добре. Не забравяйте да разбърквате от време на време.

Към края размийте брашното с малко бульон от лещата и го прибавете в гозбата, след което разбъркайте. Добавете и нарязани на колелца кренвирши /или ги оставете цели/. Овкусете с черния пипер и солта и след 5-6 минути отстранете от котлона.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Подобни от Ezine.bg