Пълнозърнест ориз на фурна

19/02/2018
Кулинарна мрежа
отКулинарна мрежаДжедай300870
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължително трябва да накиснете ориза поне за 7-8 часа. След това го изплаквате и слагате в подходяща тава. Заливате го с 2 ч.ч. вряла вода, овкусявате го с подправките, завивате с фолио и печете около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Докато оризът се пече, загрейте малко олио и запържете лука до омекване. Добавете ситно нарязаните чушка, пащърнак и морков и задушавайте до омекването им. Последно сложете накъсаното на розички броколи, задушете за още 4-5 минути и прибавете към ориза.

Разбъркайте ястието, върнете обратно във фурната и запечете за 10 минути.

По желание поднесете със ситно нарязан пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: