Филе от треска в меден сос

15/02/2018
"Тичаме за виното, а вие само гледате и дори и не си помисляте да опитате от това филе от треска в меден сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо641
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба треска - 600 г филе
  • рибен бульон - 250 мл (топъл)
  • мед - 2 с.л.
  • кедрови ядки - 25 г
  • стафиди - 60 г
  • кромид лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибните филета и ги оваляйте в брашно. В широк тиган загрейте малко мазнина.

Поставете рибата с кожата надолу и я запържете от двете страни до златисто. Извадете я върху кухненска хартия.

В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук до кристален цвят.

Добавете стафидите, ядките, меда, червения пипер и разбъркайте.

След една минута сипете рибния бульон и оставете да къкри около десет минути.

Върнете рибата в тигана и поръсете с черния пипер.

Оставете на слаб огън още пет минути и махнете от котлона.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: