Пържено свинско месо в буркани

10/02/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1511141515455
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 724
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата117
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 5 кг (плешка, бут, изрезки)
  • свинска мас - 1 литър
  • черен пипер - 1 пакетче, на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е месото да е от домашно прасе, вкусът е различен. Но който няма, може да приготви рецептата от купено месо.

Нарежете месото на средно големи парчета, сипете маста в голяма тава или тенджера и започнете да запържвате месото.

Ако не си пусне много собствен сос, сипете малко вода, пържете и разбърквайте на моменти. Към края поръсете със солта, за да се овкуси и когато остане на мазнина, изключете.

В малки или големи буркани поръсете по няколко зърна черен пипер и напълнете с месото. Най-отгоре оставете по малко място, за да сипете по няколко лъжици от мазнината, която се образува от пърженето.

Затворете с капачки и варете около 2 часа. Много подходяща рецепта за директна консумация или за гответе с различни сезонни зеленчуци.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: