Спагети с кайма и доматен сос

08/02/2018
Зорица
отЗорицаГуру94525629194
"Без претенции за изтънченост, автентичност или изисканост, просто вкусни, безумно вкусни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 526
  • Преглеждания за месеца1148
  • Преглеждания за седмицата284
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.

Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят, и ги изцеждаме.

Лукът и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олио и запържваме за 2-3 минути.

Към тях добавяме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.

Добавяме нарязания на много ситни кубчета морков и почистените нарязани на дребно зелени чушки.

Най-накрая добавяме останалите скилидки чесън, нарязани на шайби, наситнената люта чушка, разбъркваме за кратко, докато чесънът си отпусне аромата и прибавяме обелените и настъргани на ренде домати.

Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, малко риган, босилек, нарязания на ситно магданоз, и оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.

Гарнираме с листенца свежа мерудийка.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: