Пудингова торта с орехов блат

03/03/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваГотвач1862912
"Ето, опитайте, но да знаете, че от тази сочна торта даваме само по едно парче на човек "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39 168
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера. Готовият продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блатът в загрята фурна. Готовият блат оставете да изстива във формата.

За крема:

Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар. След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона.

Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка.

Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем.

Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.

Оставете 2 часа в хладилник.

Махнете ринга на формата и украсете.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 11 гласували
5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: