Свински ребърца по китайски

29/01/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"Ей сега и баба ще открие, че има по-вкусен начин за приговяне на свински ребърца освен с кисело зеле и той е свински ребърца по китайски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 424
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребърца - 700 г
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • портокалов сок - 4 с.л.
  • джинджифил - 1 к.л. сушен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от счуканите скилидки чесън, соев сос, мед, прясно изцеден портокалов сок и джинджифила. Всички съставки се объркват добре.

Свинските ребърца се поръсват със сол и намазват обилно с маринатата.

Поставят се в съд с капак и се оставят в хладилника да се мариноват за около шест часа.

Овкусените ребърца се пекат във фурна на 200 градуса.

Гарнитурата може да е всякаква. В случая използвах за гарнитура готов китайски микс от зеленчуци с варен ориз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: