Италианско тесто за пица

06/10/2018
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90612325
"Класическо тесто са тънка хрупкава пица. Точно както италианците го правят. Направи го и ти!"
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 255 989
  • Преглеждания за месеца22361
  • Преглеждания за седмицата7672
  • Коментирана38 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята разтворете в топличката вода, като добавите захарта и солта. Оставя се настрана.

Пресейте брашното и добавете маята. Постепенно замесете гладко тесто. Накрая добавете зехтина и продължете месенето, докато мазнината се поеме напълно.

Оставете тестото да втаса до удвояване на топло място, като покриете купата му с прозрачно фолио и кърпа. Втасалото тесто може да използвате за приготвяне на пица, но и на фокача. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 114 гласували
5 59
4 33
3 18
2 4
1 0
Дай твоята оценка: