Паламуд във фолио на фурна

15/11/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Почитателите на рибата вече ще си имат нова най-любима рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 231
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата144
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите, като им отрежете главите и опашките, като може да ги използвате за рибена чорба. Поръсете паламуда вътре и вън със сол, прясно смлян черен пипер и бахар.

Загрейте малко олио и запържете по-едро скълцания лук и настъргания едро морков. Щом поомекнат, добавете пресования чесън, натрошен бульон и доматеното пюре. Объркайте добре и ако е нужно добавете малко сол и черен пипер

Всеки паламуд се намазва с олио отвън и се слага в парче алуминиево фолио. Плънката се разпределя в двете риби и се завиват стегнати пакети.

Изпечете паламуда във фолио за около 30-40 минути в умерено загряна фурна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 16 гласували
5 9
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: