Куркудена или клин чорба

14/01/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач40773402
"Както и да я наречете, все ще я изядете, защото е много вкусна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 613
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г
  • праз лук - 1 стрък
  • кисела зелка - 1 малка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • зелев сок - 500 мл
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.

След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и кимионът.

Сипва се малко вода, да покрие всичко, и се задушава за 10 минути.

Сипва се зелевият сок и се долива вода. Оставя се да ври на тих огън до готовност.

Когато зелето се е сготвило, се добавя оризът, слага се сол на вкус и чорбата се вари до готовност на ориза.

Готовата чорба се застройва с разбит жълтък и 3 с.л. кисело мляко.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: