Руло с тиквички, бекон и кашкавал

13/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2681881107124
"Превърнете яденето в истински малки кулинарен празник с това свежо руло с тиквички, бекон и и кашкавал "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме каймата, добавят се две яйца, кимион, ситно нарязан лук, магданоз, чубрица.

Омесва се добре и върху намаслено алуминиево фолио се оформя на правоъгълник. Тиквичката се реже на тънки ленти с нож, срязват се на две и леко се запържват в малко олио от двете страни.

Овкусяват се с малко сол и черен пипер. Нареждат се върху блата от кайма, отгоре нареждаме ленти бекон, а върху него тънки плочки кашкавал.

С фолиото се навива на руло по дължина, после фолиото се сваля. Отгоре се поръсва със сурови семена, леко се притискат с ръка в каймата.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до готовност.

Изважда се в чиния, нарязваме на филии и сервираме със свежа салата и резени лимон.

Вкусотия за почивните дни! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: