Маринован паламуд

02/11/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Първо мариновате паламуда, след това се запасявате с рибарски истории!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1 буркан
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 845
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 500 г почистен
  • лук - 150 г кримид
  • черен пипер - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният паламуд се измива и се подсушава. Нарязва се на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета и подправките се възвърява марината, която се вари 5 минути. Рибата се подрежда в буркана заедно с нарязания лук.

Залива се с охладената вече марината. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 14 гласували
5 7
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: