Свинско контрафиле с горчица и мед

12/01/2018
Bilyana Todorova
отBilyana TodorovaНовак3
"Сочно и ароматно контрафиле - тайната е в маринатата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 176
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско контрафиле - 500 г
  • дижонска горчица - 3 - 4 с.л.Масло - 2с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • мед - 1 ч.л.
  • вино - да покрие дъното
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото заедно с чесъна, за да му се отвори вкусът, след което добавяме горчицата и меда.

Пържолките овкусяваме със сол и черен пипер, след което намазваме обилно с маринатата.

Поливаме с вино и вода, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 180 градуса.

Накрая допичаме без фолио до златист цвят.

Може да се направи и цяло контрафиле, като се шпикова с чесън и масло и след това се намаже с маринатата и престои няколко часа.

Бон Апети! :)[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: