Вкусни и пухкави неделни мекици

28/12/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф77423610371
"Причина №1 да станете дори и в неделя рано сутринта могат да бъдат само тези уникални мекици "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 795
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за замесването на тестото трябва да са със стайна температура. Пресяваме брашното, към което добавяме солта.

В хладката вода смесваме маята и щипка захар, за да се активира. В лъжичката сода капваме малко оцет. Смесваме я с киселото мляко.

Изсипваме го в кладенчето, заедно с маята и разбитите яйца. Замесваме тесто, като добавяме по малко от брашното. Текстура на тестото трябва да престане да лепне по ръцете.

Намазнявам найлонова торбичка, в която поставям тестото. Завързвам я добре и поставям в купа в хладилника. Тестото престоява едно денонощие.

На следващия ден го изваждаме 1 час, преди топлинната му обработка. Подготвяме съд с мазнина за пържене и купичка с малко от нея за намазняване на ръцете.

От тестото оформяме топчета, които разстиламе в ръцете си, оформяйки сплеснати питки. Пържим мекиците до готовност. Сервираме топли.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: