Маджун от захарно цвекло

30/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
"Ретро рецепта за сладко лакомство, която няма как да пропуснем да ви припомним "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 347
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • захарно цвекло - 10 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате.

Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно.

Сокът от червеното цвекло се прецежда и слага да се вари в съд на котлона, докато се получи гъстотата на мед и наситено тъмен кафяв цвят. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 9 гласували
5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: