Родопски пататник с кисело мляко

15/10/2018
Стаси
отСтасиНовак
"Родопският пататник е едно от най-вкусните традиционни български ястия, които трябва да присъстват в тефтера с рецепти на всяка домакиня "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо148 403
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели, обелват се и докато са топли, се смачкват с вилица или преса. Прибавя се киселото мляко, предварително разбъркано с брашното, содата, яйцата и червения пипер.

Сместа се посолява, разбърква се добре с дървена лъжица и се изсипва в тава, обилно намазана с масло.

Пече се върху печката. Щом се изпече пататника от долната страна, се обръща на капак, за да се намаже тавата с останалата част от маслото, и се запече от другата страна.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 15 гласували
5 8
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: