Маринован паламуд със сос

09/12/2017
Атанаска
отАтанаскаПомощник Готвач5814041
"Невероятно мезе, което ще чуе не една и две приятелски тайни "
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 765
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 3 - 4 бр.
  • дафинови листа
  • бахар - зърна
  • морска сол
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, отстраняват се главата, опашката и перките.

На всяко парче риба се почиства коремът, измива се от кръвта под течаща вода.

Подреждат се в дълбок съд, така че рибата да е покрита със саламурата, която се приготвя от солта и вода.

Затиснете с чиния, за да сте сигурни, че рибата е напълно потопена в саламурата.

Паламудът се нарязва на шайби с дебелина около 1 сантиметър и е готова за подреждане в буркани.

Олиото се загрява, оставя се да изстине напълно и тогава се залива паламудът.

На дъното се сипва малко олио, шайбите паламуд се подреждат, добавят се 1-2 зърна бахар, 3-4 зърна черен пипер и 2-3 дафинови листа и доматеният сок.

Така се оставя за 4-5 дни и тогава се консумира.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: