Медальони от хек с лимонено-сметанов сос

02/12/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф69076321646
"Когато поводът е специален, ястието трябва да е изискано и много вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 283
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 4 бр. готови медальони или филе
  • сол
  • черен пипер
  • кромид лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 4 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л. руска люта
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните медальони се поръсват със сол и черен пипер от двете страни и се поставят в съда за печене.

Лукът се почиства, нарязва на ситно и се разпределя върху рибата.

Скилидките чесън се обелват и счукват, докато станат на кашица. Към тях се прибавя разтопеното краве масло, заквасената сметана, горчицата и прясно изцеден лимонов сок (около една и половина супени лъжци).

Сосът се подправя със сол и черен пипер, след което с него се намазват рибните медальони.

Рибата се пече в загрята на 200 градуса фурна за около двайсет минути. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз и се гарнира с резенчета лимон.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 9 гласували
5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: