Свинско контра филе с гъби, майонеза и бекон на фурна

25/11/2017
Зорица
отЗорицаГуру94525829234
"Контра филе на фурна, което се топи в устата - мисията е възможна с наша помощ "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 890
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските контра филета се посоляват леко с черен пипер, сол, лимонова мащерка, пресованите скилидки чесън и накрая се поливат със зехтина.

Оставят се да се мариноват за минимум 6 часа или за цяла нощ.

Гъбите печурки се измиват, почистват и ако са от по-дребните, се нарязват заедно с пънчетата на две.

Слайсовете варено-пушен свински бекон се нарязват на еднакви правоъгълни парчета.

В тенджера от йенско стъкло се нареждат всички продукти, като предварително намазваме дъното с малко зехтин или с част от маринатата на месото.

Първо се нареждат ред от гъбите печурки, следван от ред контра филе. С четка намазваме свинското с майонеза и поръсваме с подправки. Върху месото пак нареждаме гъби, парчета бекон, контра филе и майонеза с подправки.

Накрая завършваме с трети ред гъби, парчета бекон и намазваме с майонеза слайсовете бекон.

Слагаме йенската тенджера в студена фурна и постепенно загряваме фурната на 180-200 градуса. След достигане на температурата засичаме 25 минути и изключваме.

Поднасямеястието полято с малко от отделилия се в тенджерката сос.

Бон апети! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: