Бяла риба с маслини на фурна

05/09/2012
Лидия Халова
отЛидия ХаловаНовак
"Обещахме ви, че ще е вкусно и здравословно, нали? Ето, ние държим на думата си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 032
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 1 кг филе
  • пресни домати - 1 кг
  • маслини - 200 г черни без костилки
  • каперси - по желание
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - за пържене
  • подправки - универсална за риба
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се нарязват на порции, осоляват се на вкус, овкусяват се с черен пипер, заливат се с малко лимонов сок и се слагат в хладилник за 1-2 часа.

Маслините се нарязват на кръгчета, доматите се обелват и смилат/или рендосват/, чесънчето се нарязва на ситно.

В малко сгорещено олио се изпържват парчетата риба само за по 1-2 минутки от двете страни, изваждат се и се нареждат в тавичка.

В същото олио се изпържват чесъна и маслините за около 5 минути, прибавят се доматите и се вари докато се посгъсти соса, но не съвсем.

Прибавя се риган, подправка за риба и босилек, маха се от котлона и с него се залива рибата. Пече се в предварително загрята умерена фурна до изпичане.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: