Панирани шницели от свинско месо

06/11/2017
Зорица
отЗорицаГуру94525829234
"Голяма вкусотия сме ви приготвили, но ще я дадем само на онези, които са донесли бира за подкуп "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 373
  • Преглеждания за месеца451
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско контра филе - 6 бр.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • за панировката
  • галета
  • брашно
  • царевично брашно
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските контра филета се измиват и се подсушават с домакинска хартия.

Начукват се на тънко много внимателно с чукче за месо през стреч фолио. По желание може да ги изрежете с форма по избор - елипси, триъгълници или правоъгълници.

Всеки шницел се поръсва с черен пипер и малко сол и се оставя за 15-20 минути да поеме аромата на черния пипер и да се осоли.

В дълбока купа се разбиват яйцата със соевия сос.

В широка чиния се смесват равни количества бяло брашно, галета и царевично брашно. Добавя се прясно смлян черен пипер, сол на вкус и се разбърква хубаво.

В тиган с дебело дъно се сгорещява олиото.

Разчуканите шницели първо се овалват в сухите съставки, след което се потапят в сместа с разбитите яйца със соевия сос и отново в сухата смес. Пържат се от двете страни до приятен златисто-кафяв загар.

Оставят се за кратко върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират със свежа салата по избор.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 7 гласували
5 5
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: