Постна селска картофена яхния

04/11/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
"Само на село знаят как да направят и най-обикновената картофена яхния по-вкусна от печено месце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 049
  • Преглеждания за месеца1321
  • Преглеждания за седмицата347
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и заедно с почистения морков се нарязва на дребно. Слагат се в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След като омекнат се прибавя чушката и задушаването продължава. Идва ред на обелените и нарязани на едро картофи. Всичко се разбърква.

След като се задушат картофите се прибавят доматите, които предварително сме нарязали на дребно или смлели.

Добавя се сол на вкус, червен и черен пипер, и малко сух джоджен. Долива се вода и ястието се оставя на умерен котлон до сваряването на картофите.

Малко преди готовност се прибавя размито с вода една супена лъжица брашно. След като се махне яхнията от котлона, се поръсва с пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: