Пържено месо от свинска глава

02/11/2017
Йорданка Тасева
отЙорданка ТасеваИноватор3692882614
"Да си знаете, най-вкусната част на прасето е главата, а най-вкусното месо от главата е пърженото "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 935
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинска глава - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме свинската глава в тенджера под налягане. Може по избор да добавите зърна черен пиер и бахар, докато се вари. Оставяме да изстине.

Обезкостяваме главата и нарязваме месото на малки парчета, може и да го накъсате. Слагаме месото в купа, добавяме чубрица и черен пипер на вкус. Почистваме главите лук и праза.

В отделна купа нарязваме на ситно праза и лука. Чесъна го обелваме и начукваме на ситно. В тиган с малко мазнина задушаваме лука, праза и чесъна. Когато се задушат добавяме месото с подправките.

Добавяме сол на вкус и червения пипер. Разбъркваме добре. Оставете да се запържи за около десетина минути. Сервирайте със салата по ваш избор.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: