Полски Бигос

02/11/2017
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате киселото и прясно зеле на тънки ивици и го слагате в предварително загрятото олио в голяма тенджера.

След като поомекне малко добавяте свинския и телешкия джолан, подправките и червеното вино.

Намалявате силата на котлона, похлупвате с капак и оставяте ястието да къкри до разпадане на месото от джоланите. След това добавяте кървавицата и оставяте да къкри.

В нагрят тиган слагате нарязаните на кубчета пушена наденица и бекон леко да се запържат, добавяте доматеното пюре, разбърквате за кратко и сипвате в тенджерата с ястието.

Тигана отново връщате на котлона и го деглазирате със зелевия сок, който след това сипвате в тенджерата. Оставяте така приготвеното ястие на изключен котлон докато спре да къкри.

Рецептата за това традиционно полско ястие съм научил от моята майка, която по рождение е полякиня.

Консумира се с хубаво червено вино и препечен хляб.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: