Бяла риба с фин сос

23/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Не е важно коя точно бяла риба ще приготвите, важно е да приготвите този вкусен сос - така яденето ще е съвършено "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 147
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - 500 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за соса
  • яйца - 4 жълтъка
  • масло - 1 с.л. пълна
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бял пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бялата риба да се свари на тих огън заедно с 1 и 1/2 ч.ч. подсолена вода, 2 с.л. олио и 1/2 връзка магданоз. Внимавайте да не преварите рибата и да се разкъса. Щом е готова, внимателно е прехвърлете в топло плато.

Разбийте жълтъците много добре заедно с препълнената лъжица масло. Добавете и малко лимонов сок и сол на вкус. Сложете тенджерката със сместа на края на котлона на тих огън и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Разредете с рибния бульон соса, докато получите желаната гъстота. Залейте соса върху топлата бяла риба. Направете украса по желание и поднесете. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.8
Общо 9 гласували
5 3
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: