Печена царевица с масло

22/08/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
"Този аромат, този неустоим аромат, който се носи из въздуха, може да е само от печена царевица с масло "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 446
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 6 - 8 кочана
  • масло - 160 г
  • сол - на вкус
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цели кочани царевица и ги накиснете за 30-40 минути в студена вода. След това почистете от листата, изрежете долните дръжки, ако ги има и подсушете кочаните.

Смесете мекото масло със сол на вкус и кърито. С това ароматно масло намазвайте обилно всеки кочан царевица и го слагайте да се пече на загряна скара.

Изпечете царевицата за около 10 минути от всяка страна или докато зърната омекнат. По време на печенето мажете отново кочаните с ароматното масло. Изпечените царевици с масло слагайте в тенджера с капак. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 7 гласували
5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: