Шоколадов крем за торти

19/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 353
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в камерата на хладилника, за да се изстуди много добре. Оставете течният шоколад и маслото на стайна температура да се размекнат и поразтопят.

Разбийте сметаната за няколко минути и добавете течния шоколад, като внимавате да не се пресече сметаната. Разбивайте, докато се получи гладък ганаш. Прибавете мекото масло, пудрата захар, какаото и ликьора.

Хомогенизиралия се крем сложете в хладилник да се стегне. След това се оставя на стайна температура и се разбива. Така приготвения шоколадов крем за торти се покриват торти или се слепват блатове. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: