Сладко от динени кори

17/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Рецепта за практични домакини, които знаят как да оползотворят всичко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 510
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете корите на дебелокора диня и обелете тънко зелената външна част. Отмерете тежеста на корите и за 1 кг динени кори предвидете 2 кг захар.

Нарежете дребно динените кори и ги изварете в две води за по 3-4 минути, като ги заливате със студена вода. След това ги отцедете и ги разстелете в голяма тепсия или тава. Сложете ги на слънце да побелеят.

Сварете гъст захарен сироп и пуснете динените корички. Варете сладкото на силен котлон, докато се сгъсти сиропът. На 1 кг захар сложете по 1 ч.л. лимонутузо.

При сладкото от динени кори лимонтузуто се слага по-рано, отколкото при другите сладка. Към края на варенето ароматизирайте с ванилията и малко есенция от бергамот.

След като сладкото от динени кори се сгъсти, може да добавите и лимонови резенчета или индрише. Готовото сладко разсипете в бурканчета и веднага ги затворете, като ги обърнете с капачките надолу. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.6
Общо 7 гласували
5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: