Конфитюр от смокини

14/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Вълшебен вкус и аромат, които може да намажете на филийка!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 229
  • Преглеждания за месеца2051
  • Преглеждания за седмицата1235
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • смокини - 2 кг зелени, с еднаква големина
  • захар - 1.6 кг
  • лимонтузу - 2 ч.л. равни
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смокините и отрежете дръжките им. Надупчете ги на 4-5 места с дебела игла. Сложете ги да се сварят последователно в 3 отделни води за 4 минути във всяка. При смяната на водата ги слагайте за кратко в студена вода.

Отделно сварете сироп от 4 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода и пръчката канела. Сипете готовите смокини да се варят в него за около 20 минути.

Добавете останалата захар, леко разбъркайте до разтварянето й и снемете съда от котлона. Оставете да престои така до следващия ден.

Тогава го сложете отново да се вари до желаната от вас гъстота. Преди края разбъркайте с лимонената киселина и след минута отнемете от огъня.

Разсипете конфитюра от смокини в затоплени сухи бурканчета. Затворете ги, след като конфитюрът изстине. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 10 гласували
5 5
4 2
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: