Маринован паламуд на шайби

10/10/2017
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор2034202654
"Зверско мезе за домашната ракийка и вино, казваме ви "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 324
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр.
  • сол - 500 г
  • зехтин - 500 мл
  • дафинов лист - 4 - 5 бр.
  • бахар - 1 пакетче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът се изчиства и се посипва хубаво със солта. Оставя се така за 24 часа да се осоли. На следващия ден солта се маха от рибата, без да се измива.

Паламудът се нарязва на шайби и се подрежда в дълбок съд. Слагат се дафиновият лист, бахарът и черният пипер. Полива се със зехтина. Зехтинът може да бъде и повече.

Трябва да покрие рибата. Съдът се покрива с фолио или капак и се слага в хладилника. Отново престоява 24 часа. След това се изважда и се опитва рибата.

Ако не е готова, може да престои още няколко часа, но първо трябва да се разбърка и чак след това се покрива с капак и се връща в хладилника.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: