Тутманик без сирене

08/10/2017
Адриан Александров
отАдриан АлександровПомощник Готвач935185
"Не търсете сирене - това е тутманик без сирене и е ужасно вкусен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 963
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и в него разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и разбъркваме. Постепенно добавяме брашното. Омесваме гладко тесто и го оставяме, покрито с фолио, да втасва, докато удвои обема си.

В купа разбиваме яйцата и постепенно към тях добавяме всички останали продукти за заливката.

От бухналото тесто отрязваме една част и започваме да я правим на фитил с ръце. Усукваме фитила и го съединяваме като геврек. Поставяме го в средата на кръгла тавичка, предварително намазана с мазнина.

По същия начин правим още два геврека, които поставяме около първия, като съответно всеки следващ трябва да е по-голям от предходния.

Заливаме обилно гевреците със заливката.

Печем в загрята фурна на 160 градуса, като 10 минути след началото на печене изваждаме за малко тутманика и поръсваме със сусам. Връщаме във фурната и печем до зачервяване.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: