Консервирано червено цвекло

04/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
"Не подминавайте с лека ръка това предложение - вкусът на консервираното червено цвекло ще ви изненада много приятно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 155
  • Преглеждания за месеца238
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито цвекло със здрава кора сложете да се вари до омекване. След това го отцедете, обелете и нарежете на филийки, настържете хряна на ренде.

Сварете марината от оцета, водата, солта и захарта. Подредете цвеклото в буркани и на 2 реда цвекло поръсвайте ред хрян.

Залейте със сварената марината, която трябва напълно да покрие цвеклото. Отгоре долейте тънък пласт олио. Затворете бурканите хубаво и ги стерилизирайте за 1 час. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.8
Общо 6 гласували
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: