Чубрикови сиренки

22/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваНовак
"Без пържене, без изкуствени оцветители - ето я най-вкусната закуска за вашите деца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции40
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо138 372
  • Преглеждания за месеца8345
  • Преглеждания за седмицата247
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата със солта. Добавете чубрицата и олиото и отново разбъркайте.

Натрошете сиренето с вилица и го прибавете към яйцата.

В киселото мляко сложете 1 ч.л. сода, разбъркайте и като шупне, го изсипете при яйцата, след което отново разбъркайте.

Започнете да добавяте и брашното, но бавно и на части, като непрекъснато бъркате.

Трябва да получите много меко и почти рядко тесто.

Застелете дъното на тавичка с хартия за печене.

Гребвайте със супена лъжица от сместа и слагайте върху хартията, но на разстояние една от друга.

Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и печете сиренките около 20 минути.

Така приготвени сиренките стават много ароматни, лесни са за приготвяне и са чудесни за закуска.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 15 гласували
5 14
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: