Рачел от тиква

07/08/2012
Валена
отВаленаНовак
"Рачел с тиква - звучи като вълшебно заклинание за нещо вкусно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо117 656
  • Преглеждания за месеца13423
  • Преглеждания за седмицата1527
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг почистена
  • захар - 2 кг
  • вода - 1 л
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената и измита тиква на кубчета. Накиснете ги за 2 часа във варов разтвор, който се прави от 5 л вода и 150 г гасена вар.

След това изплакнете добре под течаща вода, отцедете ги, а през това време сложете да се свари захарен сироп от захарта и водата.

Пуснете тиквата във врящия сироп и варете рачела до сгъстяване. Малко преди да го отстраните от котлона, разбъркайте с лимонтузуто и ванилията.

Разсипете рачела в буркани, които съхранявайте на хладно.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.7
Общо 21 гласували
5 8
4 6
3 3
2 1
1 3
Дай твоята оценка: