Магически картофи на фурна

11/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноНовак
"Магически са, защото са толкова вкусни, че изчезват още от тавичката "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо100 541
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - няколко стръка свеж, наситнени
  • мащерка - няколко стръка свежа, наситнена
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • зехтин - малко
  • масло - 150 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки, нарязани на малки парченца
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 160 градуса;
Форма/тавичка за печене.

Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета. Поставят се в тенджера със студена вода и 1 ч.л. сол. Сваряват се за 15 минути. Изцеждат се. Времето за сваряване се измерва, след като заври водата. Оставят се настрана.

В купа се поставят наситнените розмарин, мащерка, балсамикото и малко зехтин. Разбърква се.

Тавата за печене се поставя заедно с маслото да се сгорещи във фурната. Изважда се и в средата ѝ се изсипват билките, поръсва се с наситнен чесън и сварените картофи, но да са захлупени един върху друг. Разбърква се с две супени лъжици, разпределят се и се посолява със сол и черен пипер.

Тавата се връща във фурната и се пече на 160 градуса за 30 минути. След това време се изважда и с пресата за картофи леко се смачква всяко едно парче картоф, да се разпука, но не и да стане на пюре, и се връща във фурната за още 20 минути на 160 градуса.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: една елементарна рецепта за едни магически картофи, а те са магически, защото са толкова вкусни, че веднага изчезват още от тавичката.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.8
Общо 13 гласували
5 12
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: