Риба Орли - панирана

26/07/2012
Валена
отВаленаНовак
"Оригиналната рецепта за риба Орли - класика, която често ще присъства на трапезата ви "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 691
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг филе от риба по избор
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • за тестото
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - около 2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на продълговати ивици или парчета. Мариновайте ги в лимонов сок и соев сос на око заедно с подправките за 30 минути.

През това време забъркайте тестото за панировката от млякото, яйцата и около 2 ч.ч. брашно. Трябва да се получи по-гъсто палачинково тесто.

Загрейте мазнина за пържене. Всяко рибно филе потапяйте в панировката и пускайте да се изпържи равномерно до приятен златист цвят.

Поднесете рибата Орли с гарнитура от картофи, зелечуци и сос по избор. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 11 гласували
5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: