Торта с ориз, тиквички и бекон

30/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2681881107124
"Вкусът й е трепач, най-вкусната торта с любимите тиквички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът в леко подсолена вода, отцеждаме и оставяме да се охлади. Измиваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета.

Поръсваме със сол, сух копър и черен пипер. В тиган с малко олио се запържват от двете страни, колкото да омекнат. В купа се разбърква оризът с яйцата, бъркаме с вилица.

Добавя се 2-3 с л настърган кашкавал и отново се разбърква. В малка тавичка намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината оризова смес.

Отгоре се нареждат кръгчета тиквичка, настърган кашкавал, върху него накъсани парчета от бекон и покриваме с останалата оризова смес. Нарежда се втори ред тиквички като цвете.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се в чиния оризовата торта и поръсваме отгоре с още малко кашкавал.

Гарнираме със зелени и черни малини. Поднасяме с листа пресен магданоз.Вкусът е трепач, най-вкусната торта с любимите ми тиквички.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: