Паниран сом

17/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 227
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • сом - 1 кг, нарязан на филии
  • олио - 10 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • галета - 8 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете готовите парчета сом и ги овкусете добре със сол, черен и червен пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за половин час на хладно.

След това загрейте мазнина в тиган. Всяко парче сом панирайте в брашно, разбити яйца и галета и пускайте да се пържат в сгорещена мазнина от двете страни.

Отцеждайте готовия паниран сом въврху решетка и поднесете със свежа салата. [подобни рецепти тук]

Източник: ezine.bg

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: