Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадова украса

26/08/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 053
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 гр
  • маскарпоне - 250 гр(на стайна температура )
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 100 г ( количеството може да варира според личните предпочитанията )
  • шоколад - 100 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте маскарпонето заедно с половината захар. Разбийте 250 мл от сметаната докато се сгъсти, като постепенно добавяте другата половина от захарта към нея.

Прибавете сметаната към маскарпонето, ако се образуват бучки или ви е трудно да получите гладка смес може да разбиете крема за кратко с помощта на миксер. Накрая добавете ванилията и кремът е готов.

Потапяйте за кратко всяка бисквитка в млякото, а след това я подредете в избраната форма. Редувайте бисквитите и крема, докато продуктите свършат. Оставете тортата за 4 часа в хладилник да стегне.

След това разбийте останалата сметана и с нея намажете тортата. Украсете тортата с разтопен шоколад и я оставете в хладилник, за да стегне шоколадът по-бързо.

[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: