Омлетена торта с тиквички и бекон

24/08/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваАвтор2675881106722
"Представяме ви една страхотна солена тортичка, която е едно от най-вкусните предястия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и настъргва на ренде в купа. Добавяме яйцата, нарязани тънки ленти от половината червена чушка, а другата е за украса.

Прибавят се нарязани ленти бекон, сол на вкус, нарязан ситно магданоз и брашното. Разбърква се добре. Загрява се олио в тиган, гребваме с черпак от сместа и оформяме като блат.

На умерен огън, пържим от едната страна, обръща се с две лопатки и от другата страна. Дори и да се накъса малко, не е фатално.

Печем три омлета от сместа. В купа се разбърква извара, сол, майонеза, нарязан копър, скилидка чесън и един настърган морков.

В плитка чиния поставяме един омлет, върху него намазваме с изварената смес, следва втори блат, извара и накрая слагаме последния омлет. Отгоре се намазва само с извара, предварително отделена.

Поръсва се с нарязан копър и оформяме в средата цвете от кръгче морков и ленти червена чушка. Най-добре да се сервира охладена.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: