Маринован Черноморски паламуд

20/08/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач22325450
"Както го правят морските вълци - просто, елегантно и много вкусно "
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 976
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • черноморски паламуд - 1 бр.
  • зехтин - extra virgin
  • морска сол - по възможност Черноморска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно паламуда и го нарязваме на трахули (шайби) с дебелина около 2 см.

Посипваме обилно със сол дъното на тава и редим паламуда върху нея, след което го затрупваме с останалата морска сол (рибата трябва да е плътно покрита със сол).

Оставяме в хладилника (или навън, ако времето е студено) за 12-15 часа, като тавата трябва да стои наклонена, за да се изцежда (солта издърпва вода, кръв от рибата).

След това изчистваме старателно паламуда от солта.

Редим го в голям буркан и го заливаме със зехтин, така че да се покрие плътно цялата риба.

Може да се консумира така или като добавка към различни видове салати.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: