Зеленчукови гювечета

11/07/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Страхотна, ароматна и вкусна идея за Зеленчукови гювечета, след която ще си оближете всички пръсти !"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 576
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете всички зеленчуци. Загрейте около 50-60 мл мазнина и запържете скълцания лук и настъргания морков.

Щом омекнат, добавете ситно нарязания чесън и нарязаните гъби. Оставете да се задушават до поомекване на гъбите. Добавете почистените и нарязани картофи и долейте около 120 мл зеленчуков бульон.

Снемете сместа от котлона, подправете я на вкус, като добавите и скълцан копър и я разпределете в намазнени гювечета.

Добавете нарязаните прясна и почистени печени чушки, срязаната на 2 люта чушка и разбъркайте. Полейте със струйка олио, сложете капаците и пъхнете да се пече за 1 час на 200 градуса.

След това махнете капаците, чукнете по едно яйце в гювече и поръсете обилно с настърган кашкавал. Запечете зеленчуковите гювечета до готовност. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 13 гласували
5 8
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: