Пържена цаца

09/07/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Да си спомним за хубавите моменти от лятото с тази хрупкава пържена цаца!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54 200
  • Преглеждания за месеца810
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване
  • нишесте - 2 с.л. за овалване
  • сол - 1/2 к.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах, по желание
  • дафинов лист - 2 броя
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.

Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера или фритюрник. Пуснете вътре дафиновите листа и щом се загрее, добавете 1/3 от цацата. Изпържете до златисто, след което отцедете. Така изпържете и останалата цаца.

Поднесете пържената цаца обилно поляна с лимонов сок и гарнирана с резен лимон. За гарнитура може да поднесете свежа салата. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 21 гласували
5 9
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка: