Лятна манджа с печени пиперки и патладжани

16/07/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт544523227
"По всяко време на годината може да си я приготвите, но лятото като че ли е най-вкусна - хапваш, топиш с хлебче, прибавяш сиренце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 290
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме пиперките и патладжаните. Поставяме ги в затворен съд да се задушат и да се обелят по-лесно. Като изстинат ги обелваме. Пипера режем на по-едри парченца, а месото на патладжана на кубчета.

В голяма тенджера загряваме зехтина и прибавете лука и чесъна. Задушаваме, докато започнат да омекват, като разбъркваме.

Прибавяме доматите и готвим, докато поизври сока, който пускат. Прибавяме нарязаните чушки и патладжан и оставяме още 10-на минути.

Прибавяме захарта и сол на вкус, бъркаме докато се разтворят. Този вид ядене може да се консумира веднага, а може да затворим и в буркани.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: