Пълнени тиквички с кайма, зеленчуци и бекон

16/07/2017
Деси
отДесиНовак315
"Вие правите пълнените тиквички, ние можем да помогнем с яденето - съгласни ли сте "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките, разрежете ги на две и ги издълбайте с лъжица. Запържете нарязаните на ситно лук, морков и чушка, след 3-4 минути добавете каймата и бекона и посолете, добавете мащерката.

Настържете сърцевината от тиквичките и я добавете, когато каймата се изпържи, разбъркайте и ги оставете да се пържат 2-3 мин.

Наредете тиквичките в намазана с олио тава и ги напълнете, добавете малко вода и покрийте с фолио.

Пече се 40 мин.

Извадете от фурната и докато са горещи ги поръсете с кашкавал (ако кашкавалът не се разтопи върнете ястието във фурната за 2 мин.).

Ако обичате чеснов сос може да го добавите към порцията. Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: