Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна и чуден сос

12/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваЕнтусиаст74102713
"Чушки с чуден сос - похапват ни се по всяко време"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо241 568
  • Преглеждания за месеца8760
  • Преглеждания за седмицата4895
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от кочана и семките, измийте и ги подсушете, обърнати с отвора надолу. Всяка чушка поръсвате с щипка сол отвътре и ги оставете настрани.

Нарежете лука на ситно и настържете моркова на ренде, запържете ги за около 3 минути в предварително загрятото олио. Добавете каймата и при непрекъснато бъркате запържете докато се раздроби на трохи.

Добавете обеления и настърган на ренде домат и варете докато изври течността в тигана. Добавете много добре измития и подсушен ориз, кимион, черен пипер, сол на вкус и червения пипер, разбъркайте и отнемете тигана от котлона.

Докато се охлади сместа пригответе соса, като смесите разбитите яйца с киселото и прясното мляко, добавяте брашното и бъркате до гладка еднородна смес.

Напълнете чушките с леко охладената смес, като не ги пълните догоре. Подредете чушките в тава и ги залейте с леко подсолена вода - около 1 см. от нивото на тавата.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, обърнете чушките, ако е нужно долейте малко вода (тя ще ни е нужна за соса) и запичате от другата страна за още 30 минути.

Извадете чушките от нагрятата тава и ги подредете в друг съд. В още горещия сок от чушките, добавете разбърканата смес за соса и разбъркайте.

Върнете в нагрятата и изключена фурна тавата за около 10 минути, след което заливате готовите пълнени чушки с готовия сос.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

4.6
Общо 8 гласували
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: