Чеснов патладжан с топено сирене и кашкавал

22/02/2018
"Усещате колко ще е вкусно, нали? "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо377 430
  • Преглеждания за месеца45079
  • Преглеждания за седмицата6200
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин.

Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде.

На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Отгоре разстелете настърганите домати. Върху доматите наредете ред гриловани патладжани.

Върху всяка филийка патладжан, сложете колелце топено сирене, а върху сиренето сложете отново патладжан. Запечете в загрята фурна за около 20 минути.

Извадете тавата от фурната и поръсете обилно патладжаните с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете печените патладжани топли.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 21 гласували
5 21
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: